Stalhouderij

Wij verzorgen uw trouwerij tot in de puntjes met onze mooie authentieke rijtuigen getrokken door prachtige Friesche paarden. U kunt bij ons kiezen uit diverse trouwkoetsen en volgkoetsen.Behalve trouwerijen kunt u ook bij ons terecht voor andere evenementen, zoals bijvoorbeeld jubilea, (Sinterklaas-)intochten, rondritten, kinderfeestjes en begravenissen.Wij rijden door geheel Nederland. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, er kan meer dan u denkt!

Het ontstaan van onze stalhouderij

Ruim 40 jaar geleden zijn wij, Siebe en Marscha, “in de paarden” terecht gekomen en kochten onze eerste Friesch Maurits, een knots van een paard. Maar daar moest al gauw een “karretje”achter, want aangespannen rijden vonden wij beiden erg leuk. Het bleef niet bij dat ene “karretje”, want wij wilden graag meedoen aan het klassieke gerij en daar hoorde een authentiek rijtuig bij. Zodoende werd het eerste wrak gekocht en de twee gouden handen van Siebe toverden dit wrak om tot een prachtig gerestaureerd rijtuig. Spoedig werden wij gevraagd om met deze landauer een trouwerij te rijden. Het begin van de stalhouderij!

Nu, 40 jaar later, kunnen wij met trots terugkijken op al die mooie jaren dat vele trouwstellen in onze koetsen naar het stadhuis zijn gereden. En dat behalve trouwerijen ook (Sinterklaas) intochten, TV-opnames, jubilea, kinderfeestjes, rondritten en begrafenissen tot ons repertoire behoord.

Zelfs meerdere leden van het Koninklijk Huis waaronder koningin Maxima en prins Alexander hebben wij in onze koetsen mogen vervoeren!

Rest ons nog te zeggen dat wij omringd zijn door een aantal liefhebbers die ons graag een handje helpen op de stalhouderij, want aan werk geen gebrek! Zo moeten de koetsen er altijd tiptop bij staan, de tuigen gepoetst, de paarden gewassen en ook aan de vrachtwagens die nodig zijn voor het transport van de paarden en koetsen is veel onderhoud!

Hopelijk heeft U zo een indruk gekregen van het reilen en zeilen van onze stalhouderij en mogen wij ook Uw trouwerij tot een sprookjesdag maken met onze prachtige koetsen getrokken door majestueuze friesche paarden!

Contact

Siebe en Marscha de Vries
06-25587705 - 06- 53513736

info@trouwkoetsen.nl
facebookFacebook pagina
youtubeYoutube kanaal

Corleseweg 55
7119 AA Winterswijk Corle

Quotes

Afgelopen vrijdag met de open koets van huis naar de kerk gebracht! Wat een mooi koets, zo werd onze bruiloft een echt sprookje!

— Annique Jansen, Facebook